vrijdag 3 februari 2012

Partij voor het Noorden Oldambt steunt verontruste ondernemers.


Partij voor het Noorden Oldambt kan zich de verontrusting van de ondernemers welke de petitie hebben getekend heel goed voorstellen. Twee supermarkten bij het nieuw te bouwen cultuurhuis worden volgens de 70 ondertekenaars de bottleneck van menig ondernemer in om en Het Rond.
Partij voor het Noorden deelt die mening volledig. Met name de grote leegstand en het aantal faillissementen van de laatste tijd dwingen ons om nieuwe keuzes te maken.
“Onze partij heeft tegen het cultuurhuis gestemd, nu de democratische beslissing is genomen en dit toch doorgang vind is het zaak om hierover wel kritisch te blijven”aldus fractievoorzitter Jurrie Nieboer.
Nieboer begrijpt ook dat de supermarkten mede dienen als financiering van het cultuurhuis.
Twee supermarkten, ook nog met de kont richting centrum, is volgens onze partij een slechte keus. “Had dan liever voor een branche gekozen die minder problemen oplevert voor de huidige ondernemers”. En dat kan nog steeds. “Nieboer noemt bijvoorbeeld een meubelzaak, elektronicazaak of een bouwmarkt. Partij voor het Noorden kan zich heel goed vinden in de Centrumvisie Winschoten, vooral daar waar het gaat om het compacter maken van het centrum.
Heel belangrijk is volgens ons dat er voor de komende zware jaren keuzes worden gemaakt die Winschoten versterken, niet uithollen. Ook moet er serieus worden nagedacht om samen met de middenstand te komen tot gratis parkeren.


Jurrie Nieboer (fractievoorzitter)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten