dinsdag 31 maart 2015

Provinciale Staten 2015, bloed, zweet en tranen! Maar de zetel is terug!

In 2010 gaf toenmalig Statenlid en oprichter van de Partij voor het Noorden Teun Jan Zanen aan dat het wat hem betreft mooi was geweest. Iemand anders moest bij de komende verkiezingen voor Provinciale Staten het stokje overnemen. Het was mooi geweest, met name de laatste 3 jaar waren zwaar geweest voor Teun Jan.

In de persoon van Johannes Lens vonden we de kandidaat om Teun Jan op te volgen en u weet allemaal hoe dat is verlopen. Amper 3 weken na de Provinciale Statenverkiezingen 2011 ging de heer Lens, met meenemen van de zo fel bevochten zetel, zelfstandig verder als Statenlid.

Als partij ben je dan vleugellam. Allereerst ben je tijd nodig om je te herpakken als club. Boosheid en machteloosheid overheerst dan. Hoe heb je je zo kunnen verkijken op een op het oog zeer aimabel man. Achteraf een wolf is schaapskleren die 4 jaar zijn traktement en fractievergoeding heeft opgestreken en zich nagenoeg nooit heeft laten horen, laat staan ooit voor de Groninger zaak is opgekomen. Nog steeds weet ik zeker dat het vooropgezet plan is geweest. Na deze blog zal ik nooit meer woorden aan deze man besteden. Nu moet de blik vooruit!

Als partij hebben we 4 jaar in de luwte gestaan. Van alle 10 persberichten worden er met moeite 1 of 2 geplaatst. Ook logisch, je zit niet in de Staten, je bent deels een roepende in de woestijn. Maar de partij heeft zich langzaam klaargemaakt voor 2015, de Statenverkiezingen. In 2015 zou het alles of niks zijn. We moeten er tegenaan. Het was nu of nooit meer.
De campagnecommissie proefde meer dan ooit strijdlust en verbetenheid bij de leden. Be Zwiers werd gekozen als lijsttrekker van de partij en daar ging de trein. En na een prachtige campagne zijn we weer terug in Provinciale Staten van Groningen. Weliswaar met de hakken over de sloot, met een restzetel, maar we zijn terug. Ruim 5100 mensen in de provincie gaven ons hun vertrouwen. Bedankt daarvoor mensen! We zullen uw vertrouwen waarmaken.

In de meeste gemeenten hebben we een paar tiende procenten verloren, maar dat is heel verklaarbaar. Vier jaar lang waren we, behalve in Oldambt en Haren, redelijk onzichtbaar. Daarnaast deden er opeens een aantal regionale partijen mee met nagenoeg hetzelfde profiel en programma. De kiezer heeft wat te kiezen, het is democratie, maar of we er gelukkig mee moeten zijn voor de Grunneger zoak? Ik vraag het me af.

Nu zijn we terug. Maar we zijn er nog lang niet. De komende 4 jaar gaat de Partij voor het Noorden in de Staten haar geluid laten horen en haar eigen koers varen. De fractie uitbouwen, nieuwe leden werven, nieuwe meedenkers erbij betrekken. Alles voor Groningen, alles voor het Noorden!
We moeten de komende 4 jaar weer terug de provincie in. Wat ons in Oldambt lukt kan wellicht ook in andere gemeenten. 
Blijf ons volgen! Dat kan ook op onze website www.partijvoorhetnoorden.nl 

Jurrie Nieboer
fractievoorzitter Oldambt
communicatiewerkgroep Provincie Groningen




Geen opmerkingen:

Een reactie posten